SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Södertörns Simsällskap
GLÄDJE - GEMENSKAP- HÅLLBART- MOD
Tävlingsverksamhet

Välkommen till vår tävlingsverksamhet!

Hej! Här kan du som simmare få information kring våra tävlingsgrupper.

 
Är du intresserad av att tävla för Södertörns Simsällskap ber vi dig skicka ett mail till den tränare i tävlingsverksamheten som ni vill börja träna för eller sportchef. 
.
Södertörns Gruppstruktur
2023-08-23 21:52

Vad heter alla tävlingsgrupper i Södertörn och vad är kriterierna till respektive. 

Mer om det finnes här: Simlinjen- gruppstruktur.pdf

Stella Svensson till NUM i Jönköping!
2023-05-17 09:34

Stort grattis säger vi till Stella Svensson som kvalat till Nordiska Juniormästerskapen i Jönköping i juli!

 

Vi är även stolta över att en av våra tränare Radovan Siljevski ska ingå i tränarkåren till ungdomslandslaget under NUM. Stort grattis till dig också!

Simkommitté
2023-03-10 10:34

Södertörns SS tävlingsverksamhet har en Simkommitté- vad det är och hur vi verkar finner ni här: Simkommitté.pdf

En uppdatering ett par veckor inpå 2023
2023-02-22 09:45

Hej Södertörns tävlingssimmare!

Det har nu gått ett par veckor in på nya året och sportlovet närmar sig med stormsteg med blandade aktiviteter för alla simmare. Vi ser vikten av att våra simmare får göra alternativ träning under året, för motoriken, fysiken och motivationens skull.

 

Om ni är osäkra på sportlovets schema för er grupp- tveka inte att kontakta era tränare!

Vi tänkte det var ett bra läge att hålla er alla uppdaterade kring vad som händer i tävlingssektionen- utanför bassängkanten.

 

Årshjul för utbildningar

Vi kommer erbjuda regelbunden utbildning och fortbildning för våra simmare med samma teman varje år, men anpassad efter ålder och ser ut som följande:

  • Januari-mars: Kost
  • April – juni: Idrottspsykologi (innehållandes även tema som balans, sömn, återhämtning)
  • Augusti- oktober: Fysiologi
  • November-december: Teknik

Utbildningarna kommer se ske på olika sätt beroende på tema, ålder genom samtal, föreläsningar eller böcker. Simning är så mycket mer än det som händer i bassängen och vi hoppas att mer kunskap till våra simmare ska ge resultat och ökat välmående för dem.

 

Efter sponsorsimmet- tack igen för alla era bidrag i november! De flesta grupperna har genomfört aktiviteter och få ha extra kul tack vare intäkter från privatpersoner och företag. Flera simmare har simkonto, önskar ni nyttja detta i samband med läger eller handla i simhoppen vänligen hör av er till er tränare eller mig.  Har ni inte fått inbetalningsuppgifter vänligen kontakta tavling@sodertornsim.se

 

Tävlingskalendern för 2023 ligger ute på hemsidan sedan årsskiftet- kika gärna när era barn ska tävla så vi kan ha en hejarklack även på kanten! Vore roligt om Södertörn även hördes från läktaren. Ni har väl inte missat den nya ramsan? I annat fall får ni lyssna extra noga innan tävlingspassen börjar och simmarna skriker ut den tillsammans.

 

Arrangemang

Södertörn har haft en intensiv period med tävlingar vi arrangerat; Sum-Sim i november, KM i december, UGP1 i januari samt Sarah Sjöström Meet i februari. STORT TACK till alla som bidragit med ert engagemang. Nästa  större arrangemang är efter sommaren- vi kommer då att placera grupper som ansvariga för olika uppgifter (som exempelvis riggning, fika, avriggning osv). Det är ett sätt för er att både lära känna varandra som vårdnadshavare samt att alla ska hjälpa till. Det är ca 5-10 h ideellt engagemang som krävs av alla under året. Håll utkik då kallelser kring detta kommer ut.

 

Företagshälsovård

Arbetar du eller någon i ditt nätverk på ett företag som vill satsa extra mycket på friskvården 2023? Vi erbjuder simträning en gång / månad tillsammans med ett träningsupplägg ihop med löpning som sedan avslutas med deltagande på vårt Aquathlon torsdag 17/8 i Rudan då vi simmar och springer en bana tillsammans. Södertörns SS har bred kunskap och många års erfarenhet och gedigen kunskap av simning, träningsplanering och anpassningar till alla nivåer. Vill ni göra någonting annorlunda med ditt företag med en riktigt kul utmaning? Kontakta tavling@sodertornsim.se för mer information.

 

Bonus

Alla tävlingssimmare får en egen upplaga av webbkursen ” Bli mentalt skarp och prestera som bäst då det gäller!”- en onlinekurs på 2 h för idrottare som vill öka sina kunskaper kring idrottspsykologi. Kika på pushoncoaching.simplero.com och kontakta mig genom tavling@sodertornsim.se om ni önskar få en upplaga.

 

Tack för att vi får förtroendet att vara simföreningen för era barn!

 

Vänligen

Södertörns SS, genom Susie Moonan

Sportchef

 

 

PM Sarah Sjöström Meet
2023-02-08 19:14

Välkommna alla tävlingssugna till årets Sarah Sjöström Meet som går av stapeln denna helg 11-12 / feb. 

 

Bifogat ser ni PM: PM Sarah Sjöström Meet.pdf

 

 

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
Sponsorer