SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Södertörns Simsällskap
GLÄDJE - GEMENSKAP- HÅLLBART- MOD

Allmän information

Hur anmäler jag mitt barn till simskola?

Klicka på knappen "boka simskola" eller här för att komma till bokningshemsidan. För att veta hur man bokar, steg efter steg, klicka här

 

Vad kostar simskolan? 

Klick här för att veta våra priser

Medlemsavgift betalas en gång per år (januari-december) och kostar 200 kr. 

OBS! Full avgift oavsett när man börjar på terminen! 

 
Varför måste man betala medlemsavgift? 

Södertörns simsällskap är en ideell förening och för att få delta i vår verksamhet måste man betala medlemsavgift. Medlemskapet är obligatoriskt och varar till årets slut och simeleven är försäkrad i Folksam under lektionstid. 

 

Har ni syskonförtur? 

Ja! Om din simmare har ett syskon som också vill börja simma kan det barnet bokas in redan under förtursbokningen. Skapa ett medlemskonto för den nya simmaren. Vi kontaktar er närmare terminsslut och berättar mer om hur vi gör inför nästa termin så att får boka alla under förtursperioden. 

 

Ska föräldrar vara med i vattnet? 

Nej, föräldrar ska inte vara med i vattnet. 

Föräldrar är välkomna att finnas med runt bassängen vid första och sista tillfället. Övriga tillfällen ber vi föräldrar finnas utom synhåll för barnen – detta för att underlätta simundervisningen. 

  

Vilken utrustning behöver man ha för att gå i simskolan? 

Utöver badkläder får simglasögon användas om barnen kan hantera dom själva (utan föräldrar och simlärares hjälp). Har man lite längre hår som hänger ner i ansiktet rekommenderar vi att man sätter upp håret i en tofs eller använder badmössa så att det kommer bort från ansiktet. 

 

Kan man boka privatlektioner? 

För att veta vilka privat lektioner erbjuds just nu gå in på vår bokningshemsida och välj "privat". Vi har inte alltid möjlighet att erbjuda dem. Vanligtvis pågår dem under sportlov, påsklov och höstlov. Om privatlektioner erbjuds så skickas informationen ut till våra medlemmar samt informeras via vår sociala media.

 

Får man ställa sig i kö till någon grupp?

Ja! Logga in på bokningshemsida med ditt barns profil. Klicka på den gruppen som ni är intresserav av och klicka på den blå knappen "bevaka grupp". Då hamnar ni direkt i kölistan till just den gruppen. I fall det blir en ledig i gruppen kommer alla som är med i kölistan ett mejl där man meddelar att en plats har blivit ledig. Först till kvarn!

 

Anmälan (nuvarande medlemmar)

Om du går i simskola hos oss den här terminen så kan du här läsa om hur du gör för att anmäla dig till simskolan nästa termin. Är du ny medlem kan du läsa allt du behöver under avsnittet "anmälan för nya medlemmar".

 

Vi går i simskola hos er just nu och vill fortsätta nästa termin. Hur gör vi? 

Ni är garanterad plats i klubben till nästa termin men ni måste själva göra en återanmälan. Vi kommer meddela er i förväg om när vi öppnar bokningen för gamla medlemmar och ni loggar då in och gör en bokning enligt instruktionerna. 

 

Kan man ta en paus från simskolan men ändå behålla sin plats? 

Man kan pausa simskolan men samtidigt behålla sin förtur i en termin. Dock måste ni meddela oss detta så att vi kan ge er rätt behörighet . Det betyder att om ni går under våren kan ni avstå simskolan under hösten och när ni sen vill göra en anmälan till simskolan till våren så kan ni boka med förtur.

 

Kan man stå i kö till en grupp? 

Ja! Logga in på bokningshemsida med ditt barns profil. Klicka på den gruppen som ni är intresserad av och klicka på den blå knappen "bevaka grupp". Då hamnar ni direkt i kölistan till just den gruppen. I fall det blir en ledig plats i gruppen kommer alla som är med i kölistan ett mejl där man meddelar att en plats har blivit ledig. Först till kvarn!

 

Hur vet vi vilken nivå vi ska anmäla till nästa termin? 

Under de sista veckorna kollar vi på om barnen klarar av varje mål för nivån eller inte. Enligt det gör vi en rekommendation inför nästa termin. Rekommendationen får ni då kunna se när ni loggar in på bokningshemsida under "grupprekommendation"

 

Jag vill avboka platsen, hur gör jag det?

Alla avbokningar ska alltid ske direkt till kansliet via mail. Inga undantag. Särskilda avbokningsvillkor följer de kurser som inte ingår i den ordinarie verksamheten. För att läsa mer klicka här

 

Under terminen

Hur lång är lektionen? 

Lektionstiden för Baddare - Haj är 40 min. I dessa minuter ingår samling, upprop, landövningar samt 30 min bassängtid.  Vi följer ett tvåterminssystem och erbjuder intensivsimskola i några av våra simhallar under sportlov, påsklov, höstterminen och strax innan sommaren

 

Vi ska vara borta två tillfällen, kan vi ta igen det en annan gång? 

Tyvärr inte. Vi kan inte erbjuda ersättningstillfällen om ni själva är frånvarande från lektionen 

 

Vad händer vid ett uteblivet tillfälle som vi föräldrar inte kan rå för? 

Vi gör det vi kan för att hitta ett ersättningstillfälle, vi kan dock inte garantera en ersättningslektion och ingen ekonomisk kompensation utgår 

 

Mitt barn har blivit sjuk och kan inte komma på lektionen idag, måste jag göra en sjukanmälan? 

Om eleven inte kan närvara under en lektion behövs ingen sjukanmälan göras. Vid uteblivet tillfälle ges ingen kompensation. Vid längre tids sjukfrånvaro vänligen kontakta kansliet. 

 

Får syskon och föräldrar bada samtidigt som det är simskola? 

Syskon och andra familjemedlemmar är välkomna att bada förutsatt att simhallen håller öppet för allmänheten och entréavgiften är betald. För öppettider, se simhallens hemsida. Vi rekommenderar att simeleven inte badar före lektionen och om detta sker så måste entréavgift betalas. 

 

Vad ska jag göra om jag tappat bort inpasseringskortet till Huddinge simhall? 

 Vid borttappat kort måste ni beställa ett nytt kort för 50kr (prata med instruktörerna om det) och dessutom betala entréavgift tills kortet kommer. 

 

Vart hittar jag schemat över vilka datum det är simskola? 

Alla lektionstillfällen står i kallelsen som skickades i samband med terminsstart. Du hittar de dessutom här på vår hemsida under "våra simhallar/simhall/schema

 
Sponsorer