SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Södertörns Simsällskap
GLÄDJE - GEMENSKAP- HÅLLBART- MOD

Allmän information

Vad kostar simskolan? 

  • Torvalla 1700 kr (ca 16 gånger) 
  • Huddinge 1700 kr (ca 16 gånger) 
  • Skogås 1700 kr (ca 16 gånger) 
  • Vårby 1250 kr (ca 15 gånger) 
Medlemsavgift betalas en gång per år (januari-december) och kostar 200 kr. 

OBS! Full avgift oavsett när man börjar på terminen! Det tillkommer en medlemsavgift på 200 kronor som gäller under ett kalenderår (januari-december).

 
Varför måste man betala medlemsavgift? 

Södertörns simsällskap är en ideell förening och för att få delta i vår verksamhet måste man betala medlemsavgift. Medlemskapet är obligatoriskt och varar till årets slut och simeleven är försäkrad i Folksam under lektionstid. 

 

Har ni syskonförtur? 

Ja! Om din simmare har ett syskon som också vill börja simma kan det barnet bokas in redan under förtursbokningen. Skapa ett medlemskonto för den nya simmaren och kontakta oss sedan via mail eller telefon, så gör vi er bokning.


Ska föräldrar vara med i vattnet? 

Nej, föräldrar behöver inte vara med i vattnet. 

Föräldrar är välkomna att finnas med runt bassängen vid första och sista tillfället. Övriga tillfällen ber vi föräldrar finnas utom synhåll för barnen – detta för att underlätta simundervisningen. 

  

Vilken utrustning behöver man ha för att gå i simskolan? 

Utöver badkläder får simglasögon användas om barnen kan hantera dom själva (utan föräldrar och simlärares hjälp). Har man lite längre hår som hänger ner i ansiktet rekommenderar vi att man sätter upp håret i en tofs eller använder badmössa så att det kommer bort från ansiktet. 

 

Kan man boka privatlektioner? 

Just nu erbjuder vi inga privatlektioner. Om privatlektioner erbjuds så skickas informationen ut till våra medlemmar. 


Anmälan (nuvarande medlemmar)

Om du går i simskola hos oss den här terminen så kan du här läsa om hur du gör för att anmäla dig till simskolan nästa termin. Är du ny medlem kan du läsa allt du behöver under avsnittet "anmälan för nya medlemmar".

 

Vi går i simskola hos er just nu och vill fortsätta nästa termin. Hur gör vi? 

Ni är garanterad plats till nästa termin men ni måste själva göra en återanmälan. Vi kommer meddela er i förväg om när vi öppnar bokningen för gamla medlemmar och ni loggar då in och gör en bokning enligt instruktionerna. Klicka Här så kan ni se när vi släpper de nya tiderna. 

 

Kan man ta en paus från simskolan men ändå behålla sin plats? 

Man kan pausa simskolan men samtidigt behålla sin förtur i en termin. Dock måste ni meddela oss detta så att vi kan ge er rätt behörighet . Det betyder att om ni går under våren kan ni avstå simskolan under hösten och när ni sen vill göra en anmälan till simskolan till våren så kan ni boka med förtur.


Kan man stå i kö till en grupp? 

Vi kan tyvärr inte erbjuda möjlighet att stå i kö till en grupp. 

Vår rekommendation är att boka in er på en annan tid och därefter övervaka platstillgången i den gruppen ni helst vill ha och när ni ser en plats blir ledig mailar ni kansliet så gör vi ombokningen åt er. 

Ni övervakar platstillgången genom att logga in på barnets konto och klickar på den nivå ni är intresserad av. Leta upp gruppen i listan (kontrollera att det är rätt simhall) och står det "Fullbokad" så betyder det att det inte finns några platser kvar, men står det en siffra så betyder det att det är så många platser som finns kvar. 

 

Hur vet vi vilken nivå vi ska anmäla till? 

På avslutningstillfället får ni reda på vilken nivå tränarna rekommenderar för just ert barn. Vid avslutningen får ni hämta diplom och rekommendationslapp med information för nästa termins anmälan. Kontakta kansliet för mer information om detta. 

 

När kommer fakturan och kallelsen? 

Fakturan och kallelsen kommer strax innan kursstart.


Under terminen

Hur lång är lektionen? 

Lektionstiden för Baddare - Haj är 40 min. I dessa minuter ingår samling, upprop, landövningar samt 30 min bassängtid.  Vi följer ett tvåterminssystem och erbjuder intensivsimskola i några av våra simhallar. 

 

Vi ska vara borta två tillfällen, kan vi ta igen det en annan gång? 

Tyvärr inte. Vi kan inte erbjuda ersättningstillfällen om ni själva är frånvarande från lektionen 


Vad händer vid ett uteblivet tillfälle som vi föräldrar inte kan rå för? 

Vi gör det vi kan för att hitta ett ersättningstillfälle, vi kan dock inte garantera en ersättningslektion och ingen ekonomisk kompensation utgår 


Mitt barn har blivit sjuk och kan inte komma på lektionen idag, måste jag göra en sjukanmälan? 

Om eleven inte kan närvara under en lektion behövs ingen sjukanmälan göras. Vid uteblivet tillfälle ges ingen kompensation. Vid längre tids sjukfrånvaro vänligen kontakta kansliet. 


Får syskon och föräldrar bada samtidigt som det är simskola? 

Syskon och andra familjemedlemmar är välkomna att bada förutsatt att simhallen håller öppet för allmänheten och entréavgiften är betald. För öppettider, se simhallens hemsida. Vi rekommenderar att simeleven inte badar före lektionen och om detta sker så måste entréavgift betalas. 


Mitt barn har blivit uppflyttad av instruktören, hur bokar jag mitt barn i den nya gruppen? 

Vänligen kontakta kansliet så kan vi se vilka grupper det finns lediga platser i. 


Vad ska jag göra om jag tappat bort inpasseringskortet till Huddinge simhall? 

 Vid borttappat kort måste ni beställa ett nytt kort för 50kr (prata med instruktörerna om det) och dessutom betala entréavgift tills kortet kommer. 


Vart hittar jag schemat över vilka datum det är simskola? 

Alla lektionstillfällen står i kallelsen som skickades i samband med terminsstart.

Du hittar de dessutom här på vår hemsida under "våra simhallar".

 
Sponsorer