SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Södertörns Simsällskap
GLÄDJE - GEMENSKAP- HÅLLBART- MOD

Funktionärer i Södertörn Simsällskap

Vad gör tävlingsfunktionärer?

Ett av de viktigaste engagemangen är den som tävlingsfunktionär. Från det att ditt barn börjar delta i de första tävlingarna förväntas att flertalet föräldrar engagerar sig som tävlingsfunktionärer, till att börja med vid våra egna klubbtävlingar och därefter vid Södertörns inbjudningstävlingar.

 

För en vanlig inbjudningstävling (tex. UGP, höstsimiaden, SUM-sim) så behövs det ca 30 personer för att genomföra ETT tävlingspass. Om man vidare betänker att en tävling oftast består av 4 pass så skulle det gå åt ca 100 personer om ingen förälder jobbade mer än ett pass! Att SSS kan genomföra tävlingar är oerhört viktigt både ekonomisk och för simmarna själva som oftast stimuleras till fortsatt träning i samband med tävlingar. För att upprätthålla god ekonomi så gäller det ju inte bara att få in pengar utan också att minimera utflödet av pengar. För att tydliggöra vikten av att vi kan erbjuda tävlingar så kan nämnas att intäkten för en klubb är för varje start/per gren och simmare c:a 50 kr.

 

SSS genomför fortlöpande ett antal funktionärskurser, både öppna kurser och kurser som erbjuds till föräldrar i en och samma simgrupp. I tillägg så anordnas funktionärsutbildningar för alla klubbar av Stockholms Simförbund. Vi hoppas att Ni som inte redan är funktionärer känner Er sugna på att gå någon av dessa kurser och på så sätt bidra till klubbens fortsatta verksamhet. Ni som redan är funktionärer kanske vill prova nya roller så som tävlingsledare, bandomare, starter, sitta i tävlingssekretariatet eller bli distriktsfunktionär.

 

Man kan bidra som funktionär vid tävlingar utan att vara funktionärsutbildad. Det behövs resurser för tävlingsbyrå: kopiering av startlistor och resultat. Under själva tävlingsarrangemangen finns också följande resursbehov. Ljudansvarig, Kaffekokning, ansvarig för prisutdelning mm.

 

Förutom att man bidrar till klubbens verksamhet så är en av de stora vinsterna med att utbilda sig som funktionär att man får ännu bättre insikt i vad barnen egentligen håller på med och det blir därmed mycket mer stimulerande att närvara och delta i olika aktiviteter. Är vi dessutom tillräckligt många så behöver inte var och en lägga ned särskilt mycket tid.


2023-10-12 12:53

Funktionärsansvarig Huzeifa Musaji

 

funktionar@sodertornsim.se 

 

Vi håller löpande funktionärsutbildningar- håll utkik för nästa datum, inbjudan skickas per mail. 

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
Sponsorer