SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Södertörns Simsällskap
GLÄDJE - GEMENSKAP- HÅLLBART- MOD

Nivåer i simskolan

Vi har gjort en justering av målen inom nivåerna som tillhör simskolan som ska börja införas från höstterminen 2022. Detta för att få en bättre/mer efektiv progression och undervisning. Här kan ni läsa mer om hur vi jobbar med varje nivå

Översikt nivåer i simskolan
 
 
 
 
 
 
 
Sjöstjärnan
Simskolan i Södertörns Simsällskap är till för att alla ska lära sig simma och vi vill därför ge alla barn bästa möjliga förutsättning för att nå simkunnighet. Sjöstjärnan är en grupp för barn med särskilda behov och här sätter vi alltid individen i fokus. 
 
Undevisningen anpassas efter vilka som går i gruppen och vilka förusättningar som finns i och med den väldigt höga ledartätheten.
 
Vilken typ av undervisning vi kan erbjuda beror helt och hållet på de anmälda barnen och det är olika från termin till termin. De vanligaste  är:
• I grupp med flera ledare som jobbar med hela gruppen. 10 minuter på land och 30 minuter i vattnet
• Privatundervisning, en ledare och ett barn, ca 20 minuter i vattnet. 
 
För mer information ber vi er kontakta kansliet på via mail simochteknikskola@sodertornsim.se, eller ring 08-777 65 39 på våra telefontider. 
Späckhuggaren
Simskolan i Södertörns Simsällskap är till för att alla ska lära sig simma och vi vill därför ge alla barn bästa möjliga förutsättning för att nå simkunnighet. Späckhuggaren är för de som är lite äldre men inte fått till simningen än. Vi jobbar från grunden med vattenvana och hjälper alla hitta sitt sätt att simma med grund i de fyra simsätten. Då nivån i späckhuggaren är väldigt varierande har vi många ledare på plats för att få till så bra kvalité på undervisningen som möjligt. 

Åldersgränsen är flytande men som riktlinje har vi 8 år om man ej är vattenvan och 10 år om man är vattenvan men inte kan simma.
Med vattenvana menas att obehindrat kunna röra sig mellan de två elementen. Huvudet ska kunna komma under vattenytan utan att det känns läskigt och man måste kunna bubbla, glida och hoppa ifrån kanten. Motsvarande märke är Baddaren

Simkunnig är man när man kan simma 200 m, det är det som skolan kräver i årskurs 6, och vi rekommenderar alla att gå kvar i simskolan tills detta mål är nått. 

När man nått simkunnighet är det viktigt att man underhåller den nya kunskapen. Bada, lek och simma regelbundet så tappar man inte simningen.
 
Sponsorer