SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Södertörns Simsällskap
GLÄDJE - GEMENSKAP- HÅLLBART- MOD
D-gruppen Haninge
D-Gruppen Haninge

DT1

 

Huvudtränare Andreas Nyqvist

 

Jag heter Andreas Nykvist är 25 år och läser mitt femte och sista år på Ämneslärarprogrammet där jag har Samhällskunskap och Idrott & Hälsa som mina undervisningsämnen. Jag har tävlingssimmat i Södertörns SS men idag nöjer jag mig att stå på kanten.  Utöver simning gillar jag friluftsliv samt att träna. När det gäller träning blir det mest cykling, löpning och längdskidåkning. 

 

kontakt: andreas.nykvist@sodertornsim.se

 

Assiterande tränare: Jonathan Sandqvist

 

Jag heter Jonathan och är 18 år gammal. Jag går på Fredrika Bremer gymnasiet och har precis påbörjat mitt sista år på teknisk linje, med NIU/simning på schemat. Jag är en glad, utåtriktad och nyfiken person, som älskar utmaningar. Dessa egenskaper har varit betydelsefulla för mig i min egna sim karriär. 
 
Jag har varit en del av Södertörn i 14 år och tävlat för klubben i nästan 8 år. Under mina år som aktiv har jag deltagit i många mästerskap såsom Sum-sim och JSM, där jag vunnit medaljer i lagkapper och individuella. Det har varit både roligt och utmanande att tävla, och jag har lärt mig mycket om mig själv på vägen. Jag har precis avslutat min resa som tävlingssimmare, men påbörjar nu en n resa - som tränare för klubbens nästa generation. Jag ser verkligen fram emot detta!
 

 

 

DT2

 

Huvudtränare Vilma Unnermark

 

"Jag är 24 år och har varit en aktiv Södertörnare i 20 år. Tränare i ungefär 5 år samt breddansvarig för Torvalla och SKogås sedan 1 år tillbaka. PÅ min fritid tränar jag i elitgruppen för Södertörns Simsällskap"

 

Kontakt: vilma.unndermark@sodertornsim.se 

 

 

Workshop för D grupperna i samtal och lärande
2021-11-07 11:47

RF- SISU har skapat ett underlag för idrottsledare att ha samtal med barn i flera olika ämnen som är viktiga för att barn ska trivas, ha roligt och växa som både individer och kompisar inom idrotten. Arbetsmaterialet är till för barn och ungdomar i åldern 9- 12 år, 

 

I samband med att barns rättigheter stärkts när Barnkonventionen blivit lag, behöver idrotten bli bättre på att göra barn delaktiga i frågor som rör deras verksamhet. Att samtala med barnen helt enkelt!

 

Utbildningen sker i 12 steg och under höstlovsveckan gjorde alla D gruppena i Södertörns SS första tillfället tillsammans. Temat var "Vi tillsammans" och syftade till att alla skulle fundera hur en är med andra och hur en själv vill bli bemött .

 

Därefter avslutade vi med ett gemensamt simpass i Vårby simhall med massa hejarop och lagkapper.. Tack för dint deltagande. 

Tävlingen Head 2 Head 9-10/10
2021-10-15 16:03

Ytterligare en tävlingshelg avklarad och den första tävlingshelgen med publik, vilken känsla!

 

Energin hos simmare och tränare var hög, snabba simningar, höga hejarop, skratt och glädje fanns hos D-grupperna och Södertörn överlag. Det var tydligt under denna tävling att både vi tränare och simmare hade tagit med oss kunskaper och rutiner från förra tävlingen vilket gjorde att inför, under och efter tävlingsloppen flöt allting bättre än sist. Självklart finns det saker att jobba vidare på men överlag är vi tränare väldigt stolta över simmarna och ser verkligen fram emot fler tävlingar! 

 

 

 
Sponsorer