SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Södertörns Simsällskap
GLÄDJE - GEMENSKAP- HÅLLBART- MOD
BV

B-Gruppen Vårby

Huvudtränare Björn Tollerud

 

kontakt: bjorn.tollerud@sodertornsim.se

 

Assisterande tränare Jenny De Padua

 

kontakt: jenny.depadua@sodertornsim.se 

Nutrition för simmare
2021-10-29 21:51
Föreläsare Sannah Sjöholm

Södertörns SS gör en utbildningssatsning för våra simmare och tränare för att det ska finnas ett gemensamt tänk kring träning, struktur och planering för våra aktiva. Som ett första steg får nu våra simmare i B upp till Elitgruppen ta del av en föreläsningsserie kring nutrition för simmare. Första föreläsningen sker under höstlovsveckan v. 44.

 

En närmare presentation från vår föreläsare:

 

Sannah Sjöholm heter jag, är 36 år och bor med sambo och son i Hägersten. Jag har tidigare varit både elit-aktiv och tränare i Södertörn i många år men nöjer mig idag med att simma openwater och masterstävlingar. Jag är utbildad kostekonom ifrån Uppsala universitet och nyligen även hem- och konsumentkunskapslärare ifrån lärarhögskolan i Umeå.Till vardags omsätter jag dessa kunskaper då jag arbetar som kökschef och kock i en grundskola i Stockholm, men just nu är jag föräldraledig.

Jag kommer hålla ett antal föreläsningar om kost relaterat till träning för olika grupper i klubben. Målet är att lyfta kostens betydelse för er som är aktiva och förstå varför och vad man behöver äta för att kunna prestera på bästa sätt.”

 

Vi ser fram emot att få höra mer om detta!

Uppdateringar kring tävlingar säsongen HT 2021
2021-10-26 21:00

Här kommer en liten uppdatering kring tävlingar!

Nu har B-gruppen gjort sin fjärde tävling för säsongen. I de tre första tävlingarna, Septembersim-Arne Borg och Ugp 3  slogs  det personliga rekord på löpande band. Det märktes att simmarna längtat efter att få tävla.  under helgen  Under helgen 23-24/ 10 avgjordes DM,  denna gången på hemmaplan. B gruppen hade 4a kvalade simmare och de simmarna runt sina  personliga rekord och avslutade helgen med kanonlopp på sträckorna i 4*50 frisim. Långt under personliga rekord.Kul att tävla på hemmaplan med ett bra arrangemang. 

 

Nu  blickar vi framåt mot Sum Sim region 13-14/11

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
Sponsorer