Välkommen till vår tävlingsverksamhet!
Hej! Här kan du som simmare få information kring våra tävlingsgrupper.

Sum-Sim 2017 Malmö
2017-07-17 17:43
Sum-Sim i Malmö gick av stapeln den 12:e-16:e juli. På plats ifrån klubben hade vi följande 27 simmare som representerade Södertörns Simsällskap: 

Edvin J, Emelie F, Jakub M, Sahlia C, Wilma R, Jonathan S, Olivia B, Malte S, Klara P, Henry P, Olivia B, Pontus J, Elliot N, Nea H, Anton M, Johan G, Elin L, Anton M, Nina C, Kladius S, Emma R, Alwa W, Jenny V, Marcus C, Kevin C, Maya L och Emily L.   

Sum-Sim i Malmö är för Södertörn ett utav de största Sum-Sim vi som klubb har varit på då vi hade en rekordstor trupp där alla simmare som var med har presterat på en otroligt hög nivå gemensamt. Tävlingarna, bestående utav nio pass genomfördes med simmare på samtliga pass, i nästan alla 40 grenar, där vi också varje dag har haft flera simmare som ifrån morgonens försökstävlingar har kvalificerat sig vidare till finalerna, för att sedan i finalerna simma sig hela vägen upp på prispallen med otroligt fina personliga rekord och prestationer under press. 


Vi har under veckan som gått fått se simmare göra premiär på tävlingarna och ta sig vidare till finaler. Vi har även fått se simmare som går ur tävlingarna i år prestera på topp i år igen och avsluta simningarna med en guldmedalj. 


För Södertörns räkning har alla dessa simmare tillsammans tagit oss upp till en 7:e plats av totalt 75 deltagande klubbar i poängräkningarna för Sum-Sim.  Vi har även simmat hem 10 medaljer i finalerna varav 2 st guldmedaljer av Pontus och Emelie, 7 st Silvermedaljer för Äldsta lager herrar 4*100 me samt yngsta laget damer på 4*100 me, Emma, Alwa, Emelie samt 1 st bronsmedaljer av Alwa. 


Vi vill tacka alla simmare, föräldrar och ledare för denna termin och detta Mästerskap. Vi ser fram emot att börja höstterminen igen i augusti! Antons landslagsdebut
2017-07-10 11:45
Så har vår Anton Mylläri gjort sin landslagsdebut. Det gick bra, han klarade pressen av att prestera under tryck. Anton fick simma genomgående frisim på Färöarna, 50, 100 och 200 m samt en lagkapp. På 50 m frisim blev det en rejäl putsning av perset och den bästa individuella placeringen med en fjärdeplats. På 100 tangerade han pers och kom 9:a och på 200 m kom han 5:a med en lite förbättring av sitt personliga rekord.
I lagkappen jobbade laget till sim en 3:e plats vilket innebär att Anton fick med sin två bronsmedaljer hem på även lagkappen på 4x200 fritt gav en tredjeplats. Nu är det bara att ladda om till Sum-Sim, bra jobbat Anton!
Dag 5-solen kom tillbaka sista dagen
2017-07-06 08:33
Så, en något försenad uppdatering av sista tävlingsdagen på JSM/SM 2017 i Borås.
Det blev tre A-finaler denna dag. Jesper och Carin kom på femteplats i sina respektive grenar, Carin på 200 fjäril och Jesper på 200 frisim. Greta simmade 200 medley och kom på en sjundeplats. En bra avslutning med andra ord.
Seniorkillarna avslutade hela tävlingen med att simma 4x100 frisim och kom på en niondeplats.
Nu får många en välförtjänt sommarvila men inte alla. Några ligger i vattnet och tränar inför Sum-Sim, där vi har en stort trupp i år. Det ska bli spännande att se vad den gruppen kommer att göra.
Vi tackar Eric för hans tid i Södertörn. Han har bestämt sig för att lägga tävlingsbyxorna på hyllan, men vi får hoppas att han stannar kvar som instruktör till hösten.
Sarah drar i väg på VM i Budapest, det ska också bli spännande att följa.
Jo, var slutade vi då i placering. I poängligan kom vi 6:a, i medaljligan kom vi 4:a, på seniorsidan och på JSM kom vi på en 16:e plats i poängligan. Nu vet vi vad vi ska slå nästa sommar!

Dag 4 - kul det här!
2017-07-03 22:32
Så har näst sista dagen kommit till ända, vilken dag det var.
Återigen många fina personliga rekord.
Här är några axplock:
3 A-finaler!!
Jesper simmade hem 100 m fjäril, slog klubbrekord och fick äntligen utdelning på sin simning, sååå himla bra!
Sarah simmade hel ett guld på 50 m fjäril, det femte under detta mästerskap.
Emelie simmade final i JSM och kom 4:a på 100 bröstsim och sen simmade hon till sig en sjätteplats på senior-SM. Stort!
Danne tog sig till B-final på SM och kom 12 totalt och det blev en 8:e plats på JSM.
Förstalaget på seniorsidan på 4x1000 medley kom 5:a.
Detta är verkligen bara ett axplock, läs gärna mer på vår facebooksida, nu ska vi sova för att kunna simma även sista dagen!

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
Sponsorer