Välkommen till vår tävlingsverksamhet!
Hej! Här kan du som simmare få information kring våra tävlingsgrupper.

Fullspäckad tävlingshelg
2017-10-03 09:01
Det var många som tävlade i helgen på flera olika platser.

Sydpoolen Knatte gick av stapeln på lördagen och det var många av våra yngre simmare från alla hallar som simmade. Det var väldigt fina simningar och många personliga rekord slogs.

Våra äldsta simmare tog sen över bassängen i Södertälje på söndagen och simmade Södertälje meet, en klubbtävling som är lite annorlunda. Med ett stukat lag, många krassliga, kämpade laget och vi fick se spännande fajter i vattnet.

Ca 30 simmare från Torvalla och Vårby åkte till Uppsala och simmade Jöns Svanberg. Många simmare vann prestationspriser och tillsammans vann de priset för " bästa poängplockande " förening!

Sarah körde världscupen i Hong Kong. Med tre vinster och en andraplats ligger hon fortfarande i toppen och har möjlighet att vinna hela rasket. För hennes del fortsätter tävlandet i Doha.

Så en helg med mycket spänning, personliga rekord, fighting spirit och glädje!
Sum-Sim 2017 Malmö
2017-07-17 17:43
Sum-Sim i Malmö gick av stapeln den 12:e-16:e juli. På plats ifrån klubben hade vi följande 27 simmare som representerade Södertörns Simsällskap: 

Edvin J, Emelie F, Jakub M, Sahlia C, Wilma R, Jonathan S, Olivia B, Malte S, Klara P, Henry P, Olivia B, Pontus J, Elliot N, Nea H, Anton M, Johan G, Elin L, Anton M, Nina C, Kladius S, Emma R, Alwa W, Jenny V, Marcus C, Kevin C, Maya L och Emily L.   

Sum-Sim i Malmö är för Södertörn ett utav de största Sum-Sim vi som klubb har varit på då vi hade en rekordstor trupp där alla simmare som var med har presterat på en otroligt hög nivå gemensamt. Tävlingarna, bestående utav nio pass genomfördes med simmare på samtliga pass, i nästan alla 40 grenar, där vi också varje dag har haft flera simmare som ifrån morgonens försökstävlingar har kvalificerat sig vidare till finalerna, för att sedan i finalerna simma sig hela vägen upp på prispallen med otroligt fina personliga rekord och prestationer under press. 


Vi har under veckan som gått fått se simmare göra premiär på tävlingarna och ta sig vidare till finaler. Vi har även fått se simmare som går ur tävlingarna i år prestera på topp i år igen och avsluta simningarna med en guldmedalj. 


För Södertörns räkning har alla dessa simmare tillsammans tagit oss upp till en 7:e plats av totalt 75 deltagande klubbar i poängräkningarna för Sum-Sim.  Vi har även simmat hem 10 medaljer i finalerna varav 2 st guldmedaljer av Pontus och Emelie, 7 st Silvermedaljer för Äldsta lager herrar 4*100 me samt yngsta laget damer på 4*100 me, Emma, Alwa, Emelie samt 1 st bronsmedaljer av Alwa. 


Vi vill tacka alla simmare, föräldrar och ledare för denna termin och detta Mästerskap. Vi ser fram emot att börja höstterminen igen i augusti! Antons landslagsdebut
2017-07-10 11:45
Så har vår Anton Mylläri gjort sin landslagsdebut. Det gick bra, han klarade pressen av att prestera under tryck. Anton fick simma genomgående frisim på Färöarna, 50, 100 och 200 m samt en lagkapp. På 50 m frisim blev det en rejäl putsning av perset och den bästa individuella placeringen med en fjärdeplats. På 100 tangerade han pers och kom 9:a och på 200 m kom han 5:a med en lite förbättring av sitt personliga rekord.
I lagkappen jobbade laget till sim en 3:e plats vilket innebär att Anton fick med sin två bronsmedaljer hem på även lagkappen på 4x200 fritt gav en tredjeplats. Nu är det bara att ladda om till Sum-Sim, bra jobbat Anton!
Dag 5-solen kom tillbaka sista dagen
2017-07-06 08:33
Så, en något försenad uppdatering av sista tävlingsdagen på JSM/SM 2017 i Borås.
Det blev tre A-finaler denna dag. Jesper och Carin kom på femteplats i sina respektive grenar, Carin på 200 fjäril och Jesper på 200 frisim. Greta simmade 200 medley och kom på en sjundeplats. En bra avslutning med andra ord.
Seniorkillarna avslutade hela tävlingen med att simma 4x100 frisim och kom på en niondeplats.
Nu får många en välförtjänt sommarvila men inte alla. Några ligger i vattnet och tränar inför Sum-Sim, där vi har en stort trupp i år. Det ska bli spännande att se vad den gruppen kommer att göra.
Vi tackar Eric för hans tid i Södertörn. Han har bestämt sig för att lägga tävlingsbyxorna på hyllan, men vi får hoppas att han stannar kvar som instruktör till hösten.
Sarah drar i väg på VM i Budapest, det ska också bli spännande att följa.
Jo, var slutade vi då i placering. I poängligan kom vi 6:a, i medaljligan kom vi 4:a, på seniorsidan och på JSM kom vi på en 16:e plats i poängligan. Nu vet vi vad vi ska slå nästa sommar!

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
Sponsorer