SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Södertörns Simsällskap
GLÄDJE - GEMENSKAP- HÅLLBART- MOD
Tävlingsverksamhet

Välkommen till vår tävlingsverksamhet!
Hej! Här kan du som simmare få information kring våra tävlingsgrupper.

Är du intresserad av att tävla för Södertörns Simsällskap ber vi dig skicka ett mail till kansliet eller kontaktar den tränare i tävlingsverksamheten som ni vill börja träna för.

I mailet ber vi er inkludera barnets personnummer, önskad simhall, samt vilka tider du gör på 100 m i alla simsätten.
Funktionärshjälp
2018-11-30 15:30

Snart är det dags för klubbmästerskapet


I Torvalla simhall måndag 17/12 och tisdag 18/12

 

Vi behöver hjälp med:

17/12  6 st tävlingsfunktionärer (även de som vill göra praktik)  1 st vändningskontrollant ledare

18/12  8 st tävlingsfunktionärer (även de som vill göra praktik) 1 st bandommare.


Vi funktionärer samlas senast 17:30 för genomgång och avprickning. 
tävlingen startar 18:00

Lite hembakat fikabröd är alltid uppskattat!


 

Ni kan anmäla er genom att skicka ert intresse på  funktionarsodertorn@gmail.com

 

Tack på förhand

Anja

KM 2017
2017-12-20 08:33
Så var årets KM simmat. Vilken fest det blev. Måndagen avslutades med Sarah invitational där hon utmanade simmare på 50 fjäril och sen körde alla simmare lagkapp med lag om 30 personer i varje lag. Alla simmare som var närvarande kan nu säga att de simmat lagkapp med Sarah.
Efter simningarna så firades det att klubben i år fyller 50 år. Tårta, dricka och goodiebags delades ut.
Tisdagen var det lite mindre folk på läktarna men samma fina simningar och vi fick dela ut priser till stormästare i varje åldersklass. Dessa var: Emelie, Henry, Filippa, Jakub, Emma, Vilma, Nicola och Anton. Grattis!
Klubbstormästare i år blev Vilma.

Vi tackar alla som hjälpte till på ett eller annat sätt på KM, utan er blir det inga tävlingar. Vi tackar också Sarah och TYR för de fina nyttopriserna som stormästarna fick.

Nu önskar vi alla en God Jul och ett Gott Nytt År.
SUM-sim riks 2017
2017-12-11 11:23
hela truppen samlad
Vilket SUM-sim. I helgen som gick var det dags för SUM-sim riks som simmades i Munkellbadet i Eskilstuna. Truppen som bestod av drygt 20 simmare var verkligen taggade. Föreningen kom på fjärde plats både i poäng-, och medaljligan.
Emelie Fast blev bästa simmare i 13 år och yngre. Hon hade högsta FINA-poäng. Med flera guld och andra valörer på medaljerna var hon den som visade vägen, detta trots att hon varit krasslig innan tävlingen.
Vi tog två lagkappsmedaljer och det är alltid en styrka att lagen presterar, lagen visar att det är flera som presterar tillsammans. De yngsta tjejernas guld på 4 x 100 medley gav mersmak och ett framtidsshopp och äldsta killarnas silver på 4 x 100 medley visar att vi har simmare underifrån som kan komma upp på JSM.
Många personliga rekord sattes och det är kul att se när simmarna är bäst när det gäller.

Det var också roligt att se att många JSM A-kval sattes så fler simmare kommer att fylla på SM-truppen i sommar.

Vi tackar simmarna för de spännande simningarna vi fick följa på Livetiming samt tränare och ledare som tog hand om simmarna.

Nu är det bara den viktigaste tävlingen kvar för året - KM - GOOO SÖDERTÖRN!
Simiaden 2017
2017-12-11 11:18
2-3 december gick Höstsimiaden av stapeln i Eriksdalsbadet. Våra unga simmare gjorde finfina prestationer. Många personliga rekord slogs och som bonus fick många också kliva upp på prispallen. Det är härligt att se glädjen när en simmare slår personligt rekord, det är ju det som är det viktigaste, att utvecklas!
Bra där alla!
Vilket SM!
2017-11-06 09:28
Så var SM i kortbana i Jönköping avklarat. Tyvärr har vi haft problem med att kunna göra uppdateringar men nu kommer en sammanfattning.
Vi kommer hem med nästan 100 % i personliga rekord, nästan alla slog minst ett personligt rekord och det är ju så det ska vara på ett mästerskap. Stämningen har varit mycket god, många skratt och hejjarop, ibland lite tårar men då har det funnits en kram att få.
På SM tog vi fem medaljer, 1 guld, två silver och två brons och kom på en total poängplacering nr 10. Juniorerna tog 1 silver och 1 brons och kom på en 17:e plats i poängligan.
Vi simmade 7 A-finaler och 10 B-finaler och ett gång juniorfinaler.
Det är svårt att inte lyfta fram Emilies fantastiska simning på 50 bröstsim som gjordes på under kvaltiden för EM. Emelie är dock för ung för att få simma då det är en åldersgräns på 14 år, men det är ju en väldigt bra måttstock på att hon är på gång.
Lyftas fram bör också våra lagkapper göras. Den kämpaglöd som visas upp är fantastisk, alla lyster sig och det har varit flera personliga rekord på startsträckan i lagen, sånt gillar vi.
Nu är det Sum-Sim som ska simmas, först regionalfinalerna i helgen, sen riksfinalerna i december.
Sarah ska avsluta sin Världs cup och vi håller tummarna för att hon ska ta hem den och vinna.
Så, mer simning att se fram emot.

 
Sponsorer