Välkommen till Södertörns hemsida!

Södertörns simsällskap har verksamhet i 2 kommuner, Torvalla simhall i Haninge kommun samt Huddinge-, Skogås- och Vårby Simhall i Huddinge kommun.


Vi erbjuder såväl simskola som tävlingssim, från nybörjarstadiet till elitnivå med landslagsrepresentation. Vi erbjuder också masterssimning. Södertörn ger således aktiviteter från förskole- till pensionärsåldrar.BOKA SIMSKOLA

Swim Open Stockholm 4-8 april på Eriksdalsbadet
2018-04-21 16:48

Södertörns Simsällskap stod som arrangör av Swim Open tillsammans med Svenska simförbundet samt flera Stockholmsklubbar.


Som tidigare år gästades tävlingen av stora delar av den europeiska eliten vilket gjorde att konkurrensen var på topp och de som tog sig till finaler gjorde fina resultat.

Samtidigt var tävlingen även kval för sommarens internationella mästerskap och klubben lyckades få med Emelie Fast till NUM(Nordiska ungdomsmästerskapen) efter bra prestationer på bröstsim. Fler simmare som även de gjorde bra ifrån sig var Jesper Jonsson som med sitt nya klubbrekord på 100 fjärisim endast var 21 hundradelar från en biljett till EM.

Anton Mylläri kvalificerade sig för först gången till JSM på 50 meter fjärilsim. Carin Klasson simmade i mål på 200 fjärilsim med årets tredje bästa tid av en svenska, detta i tävlingens B-final.

Södertörns fantastiska Sarah Sjöström stod inte helt oväntat som slutsegrarinna i damklassen efter flera vinster denna helg.

Markus Charlton imponerade stort på 200 bröstsim med personligt rekord med nästan 3 sekunder. Malte Söderberg och Jakub Majta även de på bröstsimssträckor gjorde flera stora personliga rekord. Caroline Speiner gick för första gången under 34 sekunder på 50 meter bröstsim. Christopher Andrén får efter 24,95 på 50 frisim även simma denna sträcka på SM då tiden var under kvaltiden.


Tävlingarna var långa men väldigt framgångsrika för föreningens simmare. Nästa år, 2019 blir det fjärde året i rad som tävlingen arrangeras och ni som ännu inte upplevt denna simmarfest, träna på eller anmäl er som funktionärer.


Välkommen till klubbkväll med TYR
2018-04-05 19:31
Fredagen den 13:e kan vara läskig på många sätt men inte fredagen den 13 april för då kommer TYR till Torvalla Simhall.

Då finns möjlighet att titta på deras utbud av simkläder och utrustning. Som medlem handlar du till våra rabatterade priser om 20% på ordinarie priser och 35% på tävlingsdräkter.

Varmt välkommen den 13/4 mellan 16 och 18.30.

Vår egen simshop kommer ha öppet 17-18.

Inbjudan till intensivsimskola 2018
2018-04-04 22:35
Nu finns inbjudan till intensivsimskolan ute på hemsidan, se under fliken "simskola" och klicka dig vidare till fliken "intensivsimskola
Vi söker Badmästare till Vårby Simhall
2018-03-16 20:16

Södertörns Simsällskap söker en badmästare för att hantera den dagliga verksamheten med skolsim och bad för allmänheten i Vårby simhall.


Södertörn är en simklubb med verksamhet i två kommuner och fyra simhallar: Vårby, Huddinge, Torvalla och Skogås. Verksamheten består av tävlingsgrupper, open water, masters, simskolor både för barn och vuxna, skolsim, kvinnosim liksom bad för allmänheten. Simhallen i Vårby driver vi på uppdrag av Huddinge kommun och för att kunna säkerställa en bra kvalitet på skolsimmet samt en bra miljö i simhallen letar vi nu efter en badmästare.


Arbetsuppgifter:

Som badmästare har du i uppgift att planera, leda och aktivt delta i skolsimsundervisningen samt allmänhetens bad. För att kunna göra detta behöver du ha erfarenhet av arbete med simundervisning, tycka om att träffa nya människor och ha en drivkraft att organisera samt förbättra verksamheten.


I arbetsuppgifterna ingår även att säkerställa att simhallen är i gott skick genom att själv hålla rent och städa i så stor omfattning som möjligt, simskola och allmänhetens bad går först, samt planera för övrigt arbete med lokalvården.


Du har ansvar för en del av ekonomin kopplat till simhallen, inklusive godkännande av inköp och uppföljning.


Kvalifikationer:

  • Minst två år av verksamhetsledning i liknande verksamhet varav minst ett år i simhall under de senaste fem åren

  • Livräddar- och HLR-utbildning

  • Kunskap och insikt kring relevanta regler, metoder och rutiner inom område


Vem är du?

  • Du sätter service och gott kundbemötande i centrum

  • Du är flexibel

  • Du har förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp

Vi erbjuder dig ett varierande arbete där du kan vara med att utveckla och driva tjänstens ansvarsområden framåt


Maila din ansökan till styrelsen@sodertornsim.se senast 1 maj 2018.

För frågor maila  styrelsen@sodertornsim.se eller ring 070-2480696 (ordförande Jessica Lindberg)


Nyheter från våra grupper
Vårby, 24/04 09:55 
Torvalla, 24/04 09:54 
Huddinge, 24/04 09:44 
 
Sponsorer