- - - Sponsorer - - -
Välkommen till vår nya hemsida!!!Hemsidan är under utveckling och hittar du inte det du söker vänligen kontakta kansli@sodertornsim.se
Södertörns simsällskap har verksamhet i 2 kommuner, Torvalla simhall i Haninge kommun samt Huddinge-, Skogås- och Vårby Simhall i Huddinge kommun.


Vi erbjuder såväl minisim, simskola som tävlingssim, från nybörjarstadiet till elitnivå med landslagsrepresentation. Vi erbjuder också masterssimning. Södertörn ger således aktiviteter från förskole- till pensionärsåldrar.


Vill du bli medlem i vår förening? Klicka då HÄR


Höstsimiaden
2015-11-27 11:59
Vilka dagar vi bjöd på under höstsimiaden.
Från vår yngsta simmare (född 2008) till vår äldsta (2003) så levererade alla snabba simningar.
När tävlingsledaren kommer fram till vår trupp efter en timmes tävling 
Dagarna har präglats av enorm glädje och stötningar oberoende vilken simhall barnen tränar i. Bilden nedan är från "dagens dubbel" äldsta tjejernas 4*50 medley.

Har man fem minuter över så rekommenderar vi er alla att ta en titt på resultatlistan Här samt gå in på våran Facebook sida om ni vill läsa mer om höstsimiaden.
Vi är Sveriges bästa Simiadenförening!
Tack till alla föräldrar som hjälpt till och stöttat alla våra duktiga simmare från läktaren.


Les-Mans och 50-manna
2015-11-23 07:37
Vinnande Les-Manslaget!
Les-Mans och 50-manna är två återkommande tävlingar där nu aktiva och gamla aktiva och tränare simmare i långa lagkapper. Les-Mans är en ren kvinnlig lagkapp där 20 simmare simmar i 20 minuter. För tredje året i rad vann Södertörns tjejer - vi säger ett stort grattis!
50-Manna är som det heter, en lagkapp där 50 personer simmar i en lagkapp. Unga och gamla simmar tillsammans och det är ett herrans liv på startbryggan. Det verkar också vara så att man kanske inte riktigt alltid låter bli att tjuvstarta eller råkar missa en sträcka i räkningen. Vi kom i mål i mitten av startfältet, grattis till det.
Här nedan finns tiderna som togs på sträckorna.
Södertörn är verkligen en klubb man tillhör i evighet!
50mannatider.xlsx »
lesMans.xlsx »

Klicka Här så kan ni se filmen för 50-manna.
Bättre sent än aldrig SM-Helsingborg
2015-11-19 08:14
Sista dagens lag som visade hur kämpaglöd ser ut!
Så äntligen kommer en nyhet kring kortbane-SM i Helsingborg.
En något decimerad trupp åkte till Helsingborg för att göra sitt bästa och som man gjorde det. Många fina personliga rekord, skratt och visad kämpaglöd dominerade dagarna. Visst kan man bli besviken när man kommer fyra, precis utanför prispallen, men revanschen är så mycket ljuvligare! Vi kom trea i medaljligan, vilket vi naturligtvis blev glada för. Ett extra grattis till Jessica som tog sitt första individuella guld.
Vill du se fler bilder och läsa mer om SM så finns det på vår Facebooksida, södertörnssimsällskap, sök på förening.
Nu hoppas vi att vår trupp till SUM-Sim ska lyckas bra!
Swim Open Stockholm
2015-11-18 11:53
Mellan den 30 mars och den 2 april är det en ny internationell tävling som kommer gå av stapeln i Eriksdalsbadet. Södertörns simsällskap är medarrangör och kommer att behöva mycket hjälp. Är du simmare, har fyllt 13 år och pratar engelska kan du få hjälpa till att möta landslag och VIP-simmare på Arlanda. Är du lite äldre och bra på engelska kan du få hjälpa till vid våra service-ställen på de hotell som simmarna kommer att bo på. Intresserad?? Boka datumen så återkommer vi med en inbjudan att hjälpa till! Värdarna kan vara föräldrar eller andra som har tid att hjälpa till!
Lilla bassängen Torvalla
2015-11-16 14:32
Man kan nu boka in sig på intensivsimskola som är fyra gånger i veckan i två veckor. Vi har två olika perioder.

Efter önskemål har vi även gjort det möjligt att boka privatlektioner hos oss. 

Vill ni läsa mer om dessa:

Välkomna med eran anmälan!
Nyheter från våra grupper
Start, 12/11 08:15 
Masters, 23/06 15:58 
Masters, 16/03 16:00