SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Södertörns Simsällskap
GLÄDJE - GEMENSKAP- HÅLLBART- MOD

VÄLKOMMEN TILL SÖDERTÖRNS SIMSÄLLSKAPS HEMSIDA!

Södertörns Simsällskaps verksamhetsidé är att vi skall vara en;

 • modern förening
 • framgångsrik förening
 • förtroendegivande förening
 • utvecklande förening.

Detta görs genom ständig uppföljning av verksamheten med formulerade nyckeltal, på så sätt garanterar vi en god kvalitet och en levande verksamhet.

 

Föreningen följer Svenska Simförbundets utvecklingstrappa Simlinjen och lever våra värdeord

GLÄDJE - GEMENSKAP- HÅLLBART- MOD

 

Välkommen till oss!

 

BOKA SIMSKOLA

Möte med Sarah Sjöström
2022-01-15 17:27
Sarah, Serge och Susie

Susie Moonan (Sportchef) och Serge Fredrick Conein (Klubbchef) träffade Sarah Sjöström igår, för att prata om Södertörns utveckling framåt och lämna över choklad. Sarah donerade en hel låda av simdräkter till Södertörn 💙🤍

 

Eventuellt får vi avvakta med ”Sarah Sjöström knattecup” pga. Pandemin, men vi planera att utföra det så fort det är möjilgt att göra det på en smittsäkert sätt. 

 

Spännande saker kommer till Södertörns Simsällskap under 2022. Om du, eller din företag är intresserade av en samarbeta med Södertörn - hör av er till Serge för att diskutera möjligheterna, 

 

 

serge.conein@sodertornsim.se 

 

#ViärSödertörn 💙🤍

Information om Covid-19
2021-12-12 21:40

Hej alla simmare med familjer!

 

Som vi informerat om tidigare i veckan har Södertörns SS drabbats av sjukdom i stor omfattning. Vissa har testat positivt för Covid 19 och med anledning av detta gör vi följande utskick för att vi alla ska hjälpas åt för att kunna bedriva verksamheten in i det sista innan julledighet.

Under rådande omständigheter och efter rådgivning med smittskyddsläkare på Karolinska Universitetssjukhuset under dagen bedömer vi att i nuläget ha fortsatt träning. Det är viktigt att alla följer nedanstående råd och rekommendationer:

 • Stanna hemma om du har symptom eller känner dig sjuk och testa dig.
 • Om någon i famijen testat positivt för Covid, stanna hemma i minst 7 dagar även om du är symptomfri. 

 

Om du har kommit i kontakt med någon som testat positivt för Covid:

 • Träffa få och håll avstånd, även om du känner dig frisk
 • Testa dig om du är ovaccinerad, även om du inte har symptom.
 • Var extra observant på symtom de närmaste 14 dagarna

 

Kom ihåg att tiden från det att man blir smittad till att man eventuellt blir sjuk ,inkubationstiden, varierar mellan 2 och 14 dagar, vanligast är fem dagar. Infektionen ger oftast en lindrig sjukdom med milda luftvägssymtom, till exempel hosta, snuva och feber, men en del blir sjukare med andningsbesvär och behöver vårdas på sjukhus. En del kan även få muskelvärk, halsont, huvudvärk, försämrat lukt- och smaksinne och magbesvär med diarréer.

 

Under rådande omständigheter ber vi föräldrar eller familjemedlemmar att inte befinna sig i simhallen under pågående träning.

 

Vi fortsätter bevaka läget noggrant och reserverar oss för att förändringar i verksamheten kan komma att ske innan julledighet. Sista dagen för terminen är 22/12.

 

Skulle en simmare testa positivt är det uppskattat att detta meddelas till tränare och undertecknad för kännedom. Detta för att vi ska fortsätta bevaka statusen i tävlingsgrupperna och kunna göra bedömningar kring den fortsatta verksamheten.

 

Tack för ert samarbete gällande detta och vi hoppas ni får bra avslut på terminen!

Vänligen

Susie Moonan

Sportchef

Södertörns SS

 

 

Södertörns SS Gruppstruktur
2021-12-10 20:38

Södertörns SS gruppstruktur enligt Svenska Simförbundets simlinje är nu uppdaterad och mer detaljerad. Se den i full form nedan:

 

Tävlingsverksamhet » SSS Gruppstruktur.pdf

 

Övriga faktorer som påverkar förflyttningar mellan grupperna och som ska diskuteras tillsammans med simmare, föräldrar, tränare och sportchef är :

* Ålder 

* Mognad

* Kompis /träningspartner i nya gruppen 

* Motivation

* Mental mognad och förberedelse att exempelvis vara kvalificerad till JSM/ SM men i Sum-Sim ålder. 

Inställd Södertörnaren
2021-12-09 16:05

Vi vill tacka alla er deltager, vårdnadshavare och engagerade andra personer som gjort att vi ens kunde överväga att genomföra Södertörnaren.  

 

Tyvärr så har smittspridningen av Covid ökat och nya råd har kommit från Folkhälsomyndigheten och Riksidrottsförbundet. Vi kommer att ställa in Södertörnaren då vi ej kan säkerställa att denna tävling kan genomföras på ett säkert sätt för att förhindra en fortsatt smittspridning.  

 

I stället för Södertörnaren kommer det att vara ordinarie träningar (som vanligt) på söndag. 

 

Vi kommer även vid varje grupps sista träningstillfälle ge alla simmare i grupperna möjlighet att ta tid på olika sträckor. Det blir alltså som en minitävling under detta tillfälle.  

Till detta tillfälle ta med Södertörnarens diplom (om ni redan har) annars får simmarna ett diplom på plats som vi fyller på med stjärnor i fall de når de uppsatta tider. 

 

 

Vänliga Hälsningar  

Breddteamet 

 

 

 

 

 

 

 

Sponsorer och Samarbetspartners - Möjligheter inför 2022
2021-12-08 13:45

Som samarbetspartner med Södertörns Simsällskap bidrar du med att rädda liv!

 

Södertörns Simsällskap växer och berör många människor. Södertörns Simsällskaps verksamhetsidé är att vi skall vara en;

 • modern förening
 • framgångsrik förening
 • förtroendegivande förening
 • utvecklande förening.

Som ni vet är barns simkunnighet en rättighet som vore självklar i dagens samhälle. Men tyvärr är det inte alltid så.

 

Vi i föreningen gör vad vi kan för att bidra med vår professionella verksamhet. Varje vecka lär vi fler än 2000 barn att simma i Haninge och Huddinge kommun.

Utöver simskolor utifrån barnens nivå och kunnighet, så erbjuder vi också meningsfylld tränings- och tävlingsverksamhet för de lite äldre barnen och ungdomarna.

 

Ni har väl inte missat att Södertörns Simsällskaps två elitsimmare Sarah Sjöström och Emelie Fast båda representerade Sverige under sommaren OS. Både Sarah och Emelie har tillhört föreningen under hela sina karriärer.

 

Nu öppnar Södertörns Simsällskap upp möjligheten för företag att synas i ett positivt sammanhang och samtidigt stödja vår verksamhet.

Vi har bestämt oss för att knyta till oss samarbetspartners som vill stödja vår verksamhet, synas i positiva sammanhang men i förlängningen framför allt bidra med att rädda liv.

 

Låter Södertörns Simsällskap som en spännande förening? Då skulle vi gärna vilja träffa ditt företag för att berätta mer om våra planer kring samarbetspartners.

 

Hör av dig till klubbchef Serge Conein på serge.conein@sodertornsim.se

 

                  

 

GLÄDJE - GEMENSKAP- HÅLLBART- MOD

www.sodertornsim.se

Nyheter från våra grupper
Start, 14/01 10:44 
Nivåer och mål, 13/01 14:20 
C gruppen Haninge, 21/12 13:07 
C gruppen Vårby, 21/12 13:04 
C gruppen Huddinge, 21/12 13:04 
 
Sponsorer