- - - Sponsorer - - -
Välkommen till vår nya hemsida!!!Hemsidan är under utveckling och hittar du inte det du söker vänligen kontakta kansli@sodertornsim.se
Södertörns simsällskap har verksamhet i 2 kommuner, Torvalla simhall i Haninge kommun samt Huddinge-, Skogås- och Vårby Simhall i Huddinge kommun.


Vi erbjuder såväl minisim, simskola som tävlingssim, från nybörjarstadiet till elitnivå med landslagsrepresentation. Vi erbjuder också masterssimning. Södertörn ger således aktiviteter från förskole- till pensionärsåldrar.


Vill du bli medlem i vår förening? Klicka då HÄR


Långläger i Australien
2015-10-08 12:37
jessica med två träningskompisar
Jessica Eriksson befinner sig nu på ett 2 månader långt träningsläger i Australien. Klubben hon simmar med heter Pelican waters swimclub. Sommaren börjar nu närma sig och Jessica trivs väldigt bra. Denna veckan ska hon tävla i Brisbane.
Tjejerna som omger Jessica är Tianni Gilmour som är tredje bästa tjej på 400 m i Australien och Tessa Wallace ( till höger) som simmade två semifinaler på VM, så det är är ordentligt träningsmotstånd som ges. Vi ser fram emot att få hem Jessica lagom till SM i november.
Dagtidsprojekt i Vårby simhall
2015-09-29 09:21
Just nu pågår ett projekt kring vattenvana och simkunnighet I Vårby simhall tillsammans med Svenska Simförbundet. Vill du läsa mer?
simningens abc

Simshopen är öppen
2015-09-17 16:06
 
Världsrekord gånger två av Sarah!
2015-09-08 09:46
Vår världsstjärna levererar under VM i Kazan
Under VM i Kazan i Ryssland skördade Sarah stora framgångar. På 100 m fjärilsim  slog Sarah världsrekord både i semifinal och final. Nya världsrekordet lyder nu på 55,64.
Sarah tog fler medaljer, sammanlagt blev det fyra individuella medaljer, två guld, ett silver och ett brons. Hon var också med och tog silver i 4x100 medleylaget samt kom fyra på två andra lagkapper. Det är fantastiskt att kunna ta medaljer på alla sina individuella starter, en stor bedrift som borde rendera i ett bragdguld, om vi i Södertörn får bestämma, eller hur?
Distans-KM inställt
2015-09-01 09:24

Nu är det dags för Södertörns SS första Distans-KM och ni hittar inbjudan HÄR


Tyvärr fick vi ställa in Distans KM då det var för få simmare anmälda och väldigt få som kunde jobba som funktionärer. Vi får nu se fram emot KM i december och se till att bemanningen är full. Vi tackar dock de som skulle simma och jobba!

//Cecilia

Nyheter från våra grupper
Masters, 23/06 15:58 
Masters, 16/03 16:00