SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Södertörns Simsällskap
GLÄDJE - GEMENSKAP- HÅLLBART- MOD

Allmän information

Allmän information

Vad kostar simskolan?

Kostnaden för simskola varierar utifrån antal gånger och i vilken simhall. Du hittar informationen under simskola/pris. Det tillkommer en medlemsavgift på 200 kronor som gäller under ett kalenderår. (januari-december)

 

Varför måste man betala medlemsavgift?

Södertörns simsällskap är en ideell förening och för att få delta i vår verksamhet måste man betala medlemsavgift. Medlemskapet är obligatoriskt och varar till årets slut och simeleven är försäkrad i Folksam under lektionstid.

 

Har ni syskonförtur?

Nej, vi har tyvärr ingen syskonförtur eller syskonrabatt

 

Ska föräldrar vara med i vattnet?

Nej, föräldrar behöver inte vara med i vattnet.

Föräldrar är välkomna att finnas med runt bassängen vid första och sista tillfället. Övriga tillfällen ber vi föräldrar finnas utom synhåll för barnen – detta för att underlätta simundervisningen.

 

Vilken utrustning behöver man ha för att gå i simskolan?

Utöver badkläder får simglasögon användas om barnen kan hantera dom själva (utan föräldrar och simlärares hjälp). Har man lite längre hår som hänger ner i ansiktet rekommenderar vi att man sätter upp håret i en tofs eller använder badmössa så att det kommer bort från ansiktet.

 

Kan man boka privatlektioner?

Vi erbjuder privatundervisning i våra hallar under vissa perioder. Det annonseras på våra sociala medier (Facebook och Instagram) För att hålla dig uppdaterad om när vi erbjuder dem kan du även klicka här

Börja i simskola

Hur gör vi för att göra en anmälan?

Vi öppnar bokningen för nya medlemmar (de som inte har haft en bokning hos oss det senaste året) vid ett visst datum som aviseras i god tid här på vår hemsida. Bokningen till hösten brukar öppna i juni och bokningen för våren brukar öppna i december. Exakt datum hittar ni under anmälningsinformation


Hur vet vi vilken nivå vi ska anmäla till?

Att välja nivå kan vara svårt men det finns lite olika sätt att hitta rätt nivå. Om ni ringer till kansliet på våra telefontider kan vi tillsammans hitta en nivå som passar just ert barn men har ni inte möjlighet till det kan ni följa denna lathund. Står ni och väger mellan två nivåer rekommenderar vi starkt att välja den enklare gruppen. Se förklaring nedan.


Vad händer om vi anmäler till fel nivå?

Vid första tillfället gör ledarna en ordentlig koll av alla grupper och meddelar därefter er om ett nivåbyte måste göras. Vi kan inte garantera plats i den nivån ni rekommenderas byta till men om ni går i en för enkel nivå kan ni behålla er plats i den gruppen tills en plats i den svårare gruppen blir ledig, men om ni går i en för svår nivå måste ni avstå den här terminen då ni inte kan gå kvar i den svårare nivån

Anmälan (nuvarande medlemmar)

Om du går i simskola hos oss den här terminen så kan du här läsa om hur du gör för att anmäla dig till simskolan nästa termin. Är du ny medlem kan du läsa allt du behöver under avsnittet "Börja i simskola"


Vi går i simskola hos er just nu och vill fortsätta nästa termin. Hur gör vi?

Ni är garanterad plats till nästa termin men ni måste själva göra en återanmälan. Vi kommer meddela er i förväg om när vi öppnar bokningen för gamla medlemmar och ni loggar då in och gör en bokning enligt instruktionerna. Klicka Här så kan ni se när vi släpper de nya tiderna.


Kan man ta en paus från simskolan men ändå behålla sin plats?

Man kan pausa simskolan men samtidigt behålla sin förtur i en termin. Dock måste ni meddela oss detta så att vi kan ge er rätt behörighet . Det betyder att om ni går under våren kan ni avstå simskolan under hösten och när ni sen vill göra en anmälan till simskolan till våren så kan ni boka med förtur under förutsättning att ni meddelat oss detta innan vi öppnar bokningen till våren.


Kan man stå i kö till en grupp?

Vi kan tyvärr inte erbjuda möjlighet att stå i kö till en grupp.

Vår rekommendation är att boka in er på en annan tid och därefter övervaka platstillgången i den gruppen ni helst vill ha och när ni ser en plats blir ledig mailar ni kansliet så gör vi ombokningen åt er.

Ni övervakar platstillgången genom att logga in på barnets konto och klickar på den nivå ni är intresserad av. Leta upp gruppen i listan (kontrollera att det är rätt simhall) och står det "Fullbokad" så betyder det att det inte finns några platser kvar men står det en siffra så betyder det att det är så många platser som finns kvar.


Hur vet vi vilken nivå vi ska anmäla till?

På avslutningstillfället får ni reda på vilken nivå tränarna rekommenderar för just ert barn. Efter avslutningen kan ni hämta diplom och rekommendationslapp på särskilda tider. Kontakta kansliet för mer information om detta.


När kommer fakturan?

Fakturan kommer innan kursstart

Under terminen
Under terminen
Hur lång är lektionen?

Lektionstiden för Baddare - Haj är 40 min. I dessa minuter ingår samling, upprop, landövningar samt 30 min bassängtid.  Vi följer ett tvåterminssystem och erbjuder intensivsimskola i några av våra simhallar.

 

Vi ska vara borta två tillfällen, kan vi ta igen det en annan gång?

Tyvärr inte. Vi kan inte erbjuda ersättningstillfällen om ni själva är frånvarande från lektionen


Vad händer vid ett uteblivet tillfälle som vi föräldrar inte kan rå för?

Vi gör det vi kan för att hitta ett ersättningstillfälle, vi kan dock inte garantera en ersättningslektion och ingen ekonomisk kompensation utgår

 

Mitt barn har blivit sjuk och kan inte komma på lektionen idag, måste jag göra en sjukanmälan?

Om eleven inte kan närvara under en lektion behövs ingen sjukanmälan göras. Vid uteblivet tillfälle ges ingen kompensation. Vid längre tids sjukfrånvaro vänligen kontakta kansliet.

 

Får syskon och föräldrar bada samtidigt som det är simskola?

Syskon och andra familjemedlemmar är välkomna att bada förutsatt att simhallen håller öppet för allmänheten och entréavgiften är betald. För öppettider, se simhallens hemsida. Vi rekommenderar att simeleven inte badar före lektionen och om detta sker så måste entréavgift betalas.


Mitt barn har blivit uppflyttad av instruktören, hur bokar jag mitt barn i den nya gruppen?

Vänligen kontakta kansliet så kan vi se vilka grupper det finns lediga platser i.


Vad ska jag göra om jag tappat bort inpasseringskortet till Huddinge simhall?

Har man tappat bort sitt inpasseringskort kan man klicka Här och fylla i formuläret så ska ni kunna få ett nytt kort nästa tillfälle.


Vart hittar jag schemat över vilka datum det är simskola?

Alla lektionstillfällen står med i kallelsen som skickades i samband med terminsstart

Du hittar dom dessutom här på vår hemsida om du klickar på simskola högst upp till vänster bredvid hemknappe. Klicka sen på schema och sen väljer du simhall. Du kan även klicka HÄR för en direktlänk.

Avgift
Hur betalar man terminsavgiften?
Vi skickar ut en faktura precis innan kursstart

Om jag gör en bokning för sim/teknik/vuxen-grupp efter kursstart, måste jag betala hela avgiften då?

Ja, det är alltid full avgift oavsett när man börjar i en simgrupp.


Avbokning
Vad är era avbokningsvillkor?

Alla avbokningar ska alltid ske direkt via email till: Simochteknikskola@sodertornsim.se

 

Om avbokning sker-

  • Mer än 7 dagar före kursstart är avbokningen kostnadsfri
  • Mindre än 7 dagar före kursstart debiteras 200 kr i avbokningsavgift
  • Upp till fem veckor efter kursstart debiteras 200 kr i avbokningsavgift samt 100 per tillfälle som ägt rum, oavsett om närvaro har ägt rum eller inte. Priset per tillfälle varierar beroende på vilken nivå man simmar i.
  •  Efter fem veckor efter kursstart debiteras hela avgiften

 

Hur bokar jag av simskolan/teknikskolan?

Alla avbokningar måste ske direkt till simochteknikskola@sodertornsim.se

 
Sponsorer