Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Södertörns Simsällskap

VÄLKOMMEN TILL SÖDERTÖRNS SIMSÄLLSKAPS HEMSIDA!

Södertörns Simsällskap grundades år 1967 och har sedan dess etablerat verksamhet i två närkommuner till Stockholms Stad, Haninge och Huddinge kommun. Södertörn verkar främst i Torvalla Simhall, Huddinge Simhall, Skogås Simhall samt i Vårby simhall där Södertörn även står för driften av hallen. Klubben bedriver såväl simskola som tävlingssimning, från nybörjare till bäst i världen. Klubben erbjuder också mastersimning samt vuxensim för de som vill utveckla sin simkunnighet i vuxen ålder. I Vårby simhall erbjuds kvinnosim samt allmänhetens bad. 


Södertörns Simsällskap mål med sin verksamhet är att öka simkunnigheten och simsportens utbredning. Vi som klubb vill bistå med ett öppet klimat och respekt för människors lika värde. Vi anser att föreningsliv är en oerhört viktig del för barn och ungdomar idag då föreningslivet skapar hälsa, målmedvetenhet och laganda. Södertörns Simsällskap är stolta över att kunna bidra till glädje och gemenskap samtidigt som vi lär ut en livsnödvändig sport.


Välkommen till oss!


BOKA SIMSKOLA

Medlemsmöte och inbjudningslänk
2021-01-21 09:22
Nedan finner ni inbjudningslänk samt dagordning till medlemsmötet torsdag 28 januari klockan 19.00. Detta kommer vara en informationsträff för samtliga medlemmar som önskar vara med för att få lite uppdatering om vad som händer i verksamheten samt vad vi jobbar med just nu. 

Dagordning: 
  1. Coronaläget i Södertörn och föreningssverige
  2. Projekt just nu: Strategi 2025 med Anne Forsell 

Styrelsen Södertörn is inviting you to a scheduled Zoom meeting.

Topic: Medlemsmöte
Time: Jan 28, 2021 07:00 PM Stockholm

Join Zoom Meeting

Meeting ID: 969 1498 9541

Ingen föranmälan krävs, det är bara att logga in via länken eller med hjälp av mötes-ID. 
Hoppas att vi ses!
Styrelsen
Snabba puckar och glada nyheter under fredagen
2021-01-15 18:42
Styrelsen har beslutat att öppna upp för utomhusträning från och med i morgon, lördag 16 januari, i mindre grupper i skog och mark – under förutsättning att det kan ske enligt Folkhälsomyndighetens råd. 
Detta efter att smittskyddsläkarens uppmaning om att tillfälligt avstå från all organiserad utomhusträning slutar gälla från och med lördagen den 16 januari, för både vuxna och barn. Bakgrund är den något minskade smittspridningen samt den positiva effekten för folkhälsan som träning innebär. Tidigare beslut gällande inomhusträning kvarstår fram till och med 24 januari. Vi hoppas kunna komma med mer information om vad som gäller från och med 25 januari så snart som möjligt. 

Styrelsen
Inspirationsträff med Sarah Sjöström
2021-01-12 15:10
Vi har fått möjligheten att bjuda in till en inspirationsträff med vår alldeles egna världsstjärna, Sarah Sjöström. 

Datum: nu på lördag 16 januari
Tid: 14:00
Plats: via Zoom
Länken till mötet har mailats ut till samtliga tävlingssimmare och eller målsman. Önskar du gärna delta även om du inte är tävlingssimmare kan du maila styrelsen@sodertornsim.se 

Fokuset kommer ligga på att hitta motivation till träning och mål i tider när världen skakas om. Tanken är att Sarah kommer svara på frågor som ställs. Vi tar gärna emot lite frågor i förväg, ni kan dels maila oss dem på styrelsen@sodertornsim.se, skriva på Facebook eller skicka ett direktmeddelande till @sodertornsfinest på Instagram. 

Här finner ni mer instruktioner inför mötet så att anslutningen förhoppningsvis blir så enkel som möjligt för er alla. 

Vi hoppas se så många som möjligt av er där och att det både motiverar och inspirerar er på just den nivå ni befinner er!

Allt väl,
Styrelsen
Förlängning av beslut kring nedstängning
2020-12-30 11:50
Styrelsen har sedan senaste styrelsebeslutet den 22/12 återigen gått igenom tillgänglig information, vilken inte är väsentligt förändrad, samt inhämtat information om hur andra större svenska simföreningar har agerat kring restriktionerna. 

Då förutsättningarna för nedstängning är oförändrade har styrelsen tyvärr beslutat att förlänga det tidigare beslutet, att stänga all organiserad gruppträning, till och med 24 januari. Vi väljer också att fortsatt följa Huddinge Kommuns rekommendation att hålla Vårby Simhall stängd för all verksamhet. 

Om förutsättningarna förändras, exempelvis med den nya Pandemilagen, är vi beredda att omedelbart ompröva vårt beslut. Tillsammans med tränarna försöker styrelsen snarast hitta lösningar för alternativ enskild landträning anpassad för respektive tävlingsgrupp. 

Styrelsen
Medlemsbrev från styrelsen
2020-12-24 07:00

Hej alla medlemmar, simmare och föräldrar!

 

Här kommer ett första informationsbrev från oss i den styrelse som valdes på årsmötet den 26 november. Vi har under denna första månad som förtroendevalda arbetat brett och på flera fronter. Ett av de mest prioriterade områdena är att starta upp ett arbete för att möjliggöra en anställning av en verksamhetschef. Denne är tänkt att arbeta nära personalen samt följa upp det dagliga arbetet, på heltid, för att få en enhetlighet i verksamheten.


I 6 månader från och med 1 januari, har vi kontrakterat Anne Forsell för att hjälpa föreningen framåt med strategi 2025 samt förbereda och skapa förutsättning för att anställa en ny verksamhetschef i Södertörns Simsällskap. 

  

Anne är mycket välrenommerad inom föreningsarbete och simmarsverige och vi tror att hennes erfarenhet om föreningsstruktur, simning och strategiarbete ger oss en trygghet i att vi gemensamt ska komma fram till hur vi vill ha det i Södertörns Simsällskap. Anne har, som många av er kanske vet, varit tränare i klubben mellan åren 1996 - 2006 och bland annat arbetat som förbundskapten för Svensk Simning och arbetar just nu på centrum för högpresterande system (CHPS) vilket gör att vi tror att just hon är perfekt för att kliva in i och utveckla föreningen med oss. Vi är alla viktiga kuggar i detta arbete och utfallet av det; styrelse, anställda, ideella och medlemmar, och vi skall göra detta tillsammans.

 

På årsmötet lyftes frågan kring kommunikation i föreningen. Ett steg i att försöka möta efterfrågan om att öka insynen och transparensen för bland annat styrelsen arbete kommer vi under januari månad ha ett informationsmöte kring vad som planeras framåt. Datum för detta är den 28 januari 2021. En Zoominbjudan och mer information kommer under januari.

Ett annat steg på vägen för bredare kommunikation är att vi valt sätta igång ett arbete med att engagera föräldrar genom att sätta ihop föräldragrupper, en av dessa grupper har redan startat upp i Vårby, på föräldrarnas egna initiativ, och vi vill gärna få till det även i övriga hallar. Detta tror vi kommer att förstärka ett gott samarbete mellan styrelse och samtliga delar av föreningens verksamhet men även underlätta i arbetet kring bland annat tävlingar och funktionärssupport.  

 

Vi kommer även fortsatt hålla er informerande kring hur coronaläget påverkar vår simverksamhet. Vi kommer självklart följa de restriktioner som fastställs för föreningsverksamheten.

 

Håll gärna koll på hemsidan i nyhetsflödet där vi uppdaterar med aktuell information och nyheter

 

Om ni har frågor eller funderingar kontakta gärna någon av oss i styrelsen, ni hittar oss här.

 

Vi ser framemot ett bra samarbete med er under kommande år!


Vi önskar er en God Jul och ett Gott Nytt år!

Nyheter från våra grupper
Start, 11/05 10:38 
Våra Simhallar, 11/05 10:34 
Våra Simhallar, 18/03 19:01 
Vårby, 26/02 11:02 
Huddinge, 26/02 10:54 
 
Sponsorer