SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Södertörns Simsällskap
GLÄDJE - GEMENSKAP- HÅLLBART- MOD

Välkommen till Vårby Simhall!
 
Hur jobbar vi med simskola i Vårby under Corona?

Simskola:

  •         Föräldrarna är inte tillåtna i simhallen eller omklädningsrummen. Antal platser som vi kan ha i omklädningsrummen är riktig begränsat. Därför kommer vi fungera så här:

o    Personal tar emot barnen 10min innan lektioner börjar och hjälper dem att byta om (i fall de behöver hjälp). Vi hämtar barnen utanför simhallen, vid dörren.


o   Hela gruppen följer med till samma omklädningsrum, så det blir neutrala omklädningsrum, både flickor och pojkar byter om i samma omklädningsrum och det finns både manlig och kvinnlig personal som hjälper till (alltid minst 2 instruktörer). Vill barnet byta om utan att andra kön ser honom/henne har vi förbered en del av omklädningsrummet med gardiner för just det.


o   Utanför varje omklädningsrum skriver vi vilka grupper ska byta om i just det omklädningsrummet. Kommer ni försena då lämnar ni barnet i det omklädningsrum där gruppen ska byta om


o   Se till att instruktören har tagit emot ditt barn.


o   När barnen är klara från lektionen hjälper instruktörer också att byta om. När hela gruppen är klar kommer instruktören ut med dem och ni tar emot barnen utanför simhallen.

 

-         Tänk på att utanför omklädningsrummen kan finnas max 12 personer, därför uppskattar vi att ni lämnar era barn i tid och väntar alltid utanför simhallen


  •            Bara föräldrar till barn som simmar i Baddarens grupper får vara med under lektionstiden. Detta för att de är de yngsta barnen i verksamheten och inte har en god vattenvana ännu. Föräldrar till Baddarens barn hjälper även barnen i omklädningsrummen. Föräldrar till barnen med särskilda behov får också vara med. Simmar ert barn hos oss, har särskilda behov men inte simmar i sjöstjärnans grupper, får ni höra av er till oss.

  •   Barnen kommer kunna duscha i simhallen, både innan och efter lektionen. Personalen hjälper. Det blir en snabb dusch, ingen tvål eller schampo, bara skölja av sig. Bara på söndagar ska de inte duscha innan lektionen. Vi ber er att barnen duschar hemma innan.

 

-          På söndagar kommer vi ha en annan cirkulation. Vi fortfarande hämtar barnen utanför simhallen. Sedan kommer barnen in direkt till bassängen genom en annan dörr (inte genom omklädningsrum) med badkläder under kläder och tar av sig på bänkarna vid bassängkanten. I slutet av lektionen följer de efter instruktören till ett omklädningsrum och byter om där. Ni hämtar barnen utanför simhallen.

 

Information till föräldrar i simskolan i Vårby simhall
Det är viktigt att alla simskolebarn duschar innan varje simträning av hygieniska skäl.

Medföljande till simeleven måste ha badtofflor på sig. När man inte duschar av fötterna innan man går in i simhallen så följer det med strumpludd som smutsar ner i simhallen och senare vidare ner i vattnet.
Samlingsplatser
Alla grupper som simmar i den lilla bassängen, dvs Baddaren, Sköldpaddan och Silverpingvinen samlas vid mattorna innanför dörren till lilla bassängen.

Alla grupper som simmar i den stora bassängen, dvs Guldpingvinen, Fisken och Hajen samlas vid den stora klockan nära bassängen.
Allmänt om simhallen
Vårby Simhall ligger på Vårby allé 26, 143 40 Vårby. Öppettiderna för allmänheten hittar du här
 
Sponsorer