SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Södertörns Simsällskap
GLÄDJE - GEMENSKAP- HÅLLBART- MOD

Välkommen till Vårby Simhall!
 
Hur jobbar vi med simskola i Vårby under Corona?

Simskola:

 • Föräldrar följer med barnen till omklädningsrummet (om barnen behöver hjälp) max 10 minuter innan lektionen börjar. Det blir inte neutrala omklädningsrum längre, så mammorna kommer in till damernas och papporna till herrarnas. Klarar era barn utan er, skicka de inne till deras köns omklädningsrum (framförallt om de är 10 år eller äldre). Vi ansvarar för barnen bara under lektionstid, innan och efter blir det ert ansvar. Barnen ska duscha innan lektionen, men måste hålla avstånd från andra som duschar, samma med föräldrar som hjälper.

 

 • Vilka föräldrar får vara med under lektionstid och hur?
  • Föräldrar till barnen som simmar i lilla bassängen är välkomna att vara med i rummet under de första 3 lektioner, så länge det går att hålla avstånd från varandra. Från 4:e lektionen väntar ni utanför rummet, men ni får stanna i simhallen.
  • Föräldrar till barnen som simmar i guldpingvinen är välkomna att vara med under de första 3 lektioner så länge man håller avstånd från varandra. Från 4:e lektionen är ni välkomna att vänta utanför hallen under lektionstid. Ser ni att era barn klarar sig utan er då uppskattar vi att ni inte är med från början eller andra lektionen
  • Föräldrar till barnen som simmar i fisken, hajen och späckhuggaren är välkomna att vara med under första tillfället. Sedan ber vi er att vänta utanför. Om det skulle finnas någon anledning så att ni måste vara kvar under lektionen då behöver ni prata med oss.
  • Föräldrar till barnen sim simmar i Sjöstjärna får stanna kvar i hallen om ni upplever att det behövs och fungerar bättre
 • Efter lektionen får era barn duscha snabbt, men tänk på att hålla avstånd. Om det blir för många i duschrummet får era barn vänta med att duscha. Personal kan be er att gå från rummet om det blir för många. Hjälp barnen att byta om snabbt och lämna omklädningsrummet så fort ni har möjlighet. Bastun fortsätter vara stängd

 

Information till föräldrar i simskolan i Vårby simhall
Det är viktigt att alla simskolebarn duschar innan varje simträning av hygieniska skäl.

Medföljande till simeleven måste ha badtofflor på sig. När man inte duschar av fötterna innan man går in i simhallen så följer det med strumpludd som smutsar ner i simhallen och senare vidare ner i vattnet.
Samlingsplatser

Alla grupper som simmar i den lilla bassängen, dvs Baddaren, Sköldpaddan och Silverpingvinen samlas utanför dörren till lilla bassängen.


Alla grupper som simmar i den stora bassängen, dvs Guldpingvinen, Fisken och Hajen samlas vid stora bassängen, Vi banan de simmar i (de får veta om det under första tillfället)
Allmänt om simhallen
Vårby Simhall ligger på Vårby allé 26, 143 40 Vårby. Öppettiderna för allmänheten hittar du här
 
Sponsorer