SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Södertörns Simsällskap
GLÄDJE - GEMENSKAP- HÅLLBART- MOD

Välkommen till Torvalla Simhall!
 
Hur jobbar vi med simskolan i Torvalla under coronatider?
 • Lektionerna blir 35 minuter för simskola och 60 minuter för teknik. 

 • Barnen kommer bli hämtade utanför simhallen av personal 5 minuter innan lektionen börjar. Upphämtningen sker alltså utomhus! 
 • Barnen ska komma ombytta till lektionen då de inte kommer bli insläppta in omklädningsrummen innan lektionstid utan “byta” om inne i simhallen. Barnen behöver alltså ha en väska eller liknande att kunna lägga sina kläder och skor i under lektionstid. Skorna måste vara i en väska eller påse och får inte ställas direkt på simhallsgolvet.  
 • Barn till lilla kommer få ha föräldrar med sig inne I simhallen och dessa kommer under lektionstid få sitta I plasken.  Dessa får inte heller gå in förrän vi säger till.  
 • Ingen får gå in i simhallen/foajén utan att vi säger till.  
 • Under lektionstid får föräldrar till barn i stora vistas utomhus, ni kommer samtidigt som era barn slutar simskolan bli insläppta omklädningsrummen och hjälpa de att byta om.  
 • Endast föräldrar till barn Baddaren-Hajen får vistas i omklädningsrummen, om teknikföräldrar önskar vara med och hjälpa till med ombytte måste ni meddela oss. Detta är viktigt då vi måste veta exakt hur många som vistas i omklädningsrummen hela tiden.  
  Omklädningsrummen är könsneutrala då vi måste säkerhetsställa att alla barn kommer till rätt förälder.
 • Duschning sker i hemmet och kommer inte att tillåtas i simhallen, detta är för att vi inte har möjlighet att vistas många i omklädningsrummen.  
 • Vi ber er vara så snabba som möjligt med ombytet så att nästa grupp kan få komma in och byta om.  
 • Gå in på era barns profiler och ser till att kontaktuppgifterna till er finns för respektive barn så vi kan kontakta er i nödfall. 
Simskoleverksamheten i Torvalla
För att läsa mer om hur vi arbetar i simskolan och dess nivåer i Torvalla simhall, klicka här!
Information till föräldrar i simskolan i Torvalla

Måndagar, lördagar och söndagar är simhallen stängd för allmänheten när vi har simskola och då går man direkt in i omklädningsrummet. Övriga dagar har Torvalla Simhall öppet för allmänheten samtidigt som vi har verksamhet och då måste man säga till i receptionen att man ska på simskola hos Södertörns Simsällskap. Syskon och andra familjemedlemmar är då välkomna att bada förutsatt att man betalar entréavgift.


Inför helgens eftermiddagspass öppnar simhallen för simskolan 14:45. Innan dess kommer man inte in i omklädningsrummet.


Medföljande till simeleven måste ha badtofflor på sig. När man inte duschar av fötterna innan man går in i simhallen så följer det med strumpludd som smutsar ner i simhallen och senare vidare ner i vattnet.

Samlingsplatser
 • Baddaren, Sköldpaddan och Silverpingvinen samlas vid trappan vid ingången från stora bassängen till undervisningsbassängen (grunda delen av bana 1).
 • Guldpingvinen samlas vid trappen vid trampolinen (djupa delen av bana 1)
 • Fiskarna samlas i trappen vid utgången till entrén (djupa delen bana 8)
 • Hajen samlas under den stora röda digitala klockan (djupa delen av bana 4-5)
Allmänt om simhallen
Torvalla simhall ligger på Dalarövägen 66 i Haninge. Öppettiderna hittar ni på kommunens hemsida

Simhallen har tre bassänger, en 25 m bassäng en undervisningsbassäng och en plaskbassäng för de minsta.

 • 25 metersbassängen har 8 banor och är 1,1 m djup på grunda delen och 3 m djup på djupa delen. Den har startpallar godkända för internationella tävlingar och en trampolin. Bassängen är minst 27 grader varm
 • Undervisningsbassängen är 70 cm till 90 cm djup. Bassängen ligger helt avskärmat från resten av anläggningen med glasväggar och glasdörrar som skärmar av så att undervisningen kan ske ostört. Bassängen är ca 31 grader varm
 • Plaskbassängen har ett marint tema med roliga och spännande leksaker. Bassängen är 25 cm djup och har en övre åldersgräns på 6 år. Blöjbadbyxa är ett måste för mindre barn. Temperaturen ligger på ca 32 grader
 
Sponsorer